Letní Erasmus+ pro děti z dětských domovů

27 června, 2023

Od 9.6. do 16.6.2023 se čtyři naše dospívající děti zúčastnily projektu organizace Brno Fou You v Jeseníkách. Projekt je zaměřen na rozvoj sociálních dovedností a učení se samostatnosti a zodpovědnosti. Více o projektu na https://brnoforyou.cz/letni-erasmus-pro-deti-z-detskych-domovu/.

A jak se líbilo našim dětem?

Kristýna

Na pobytu jsme strávili týden a moc se mi tam líbilo. Byly tam děti z Česka i ze Slovenska a hodní lektoři. Hráli jsme různé hry, soutěžili jsme a učili se například i fotit – to mě bavilo nejvíc. Dokonce jsme měli česko-slovenský večer, kde jsme ochutnávali slovenská jídla a děti ze Slovenska zase ta česká. Na konci každého dne jsme si pak vždy shrnuli, co jsme prožili a učili jsme se vyjadřovat své pocity. Poslední den jsme si všichni moc užili diskotéku. Už se těším na další Erasmus +.

Patrik

První dva dny probíhalo seznamování, to mě tolik nebavilo, ale pak jsem zjistil, že tam jsou fajn lidi a zbytek týdne už jsem si užíval. Nejvíc mě bavilo lezení na horolezeckou stěnu a musím říct, že jsem si tábor opravdu užil.

Honza

Mně se na pobytu moc líbilo, poznal jsem nové kamarády, učil jsem se spolupracovat a pomáhat ostatním. I ranní rozcvička byla fajn a jídlo mi moc chutnalo. 

Nikolas

Na pobyt jsme jeli autobusem, cesta byla dlouhá, trvala 4 hodiny. Pak jsme se ubytovali, bydleli jsem s dalšími čtyřmi kluky. Každé ráno byla rozcvička, pak snídaně a potom byla vždy nějaká akce. Během akcí byly přestávky, kdy jsme měli volno, mohli jsme jít ven, do bazénu nebo jen tak odpočívat na pokoji. Pobyt Erasmus + se mi moc líbil, našel jsem si nové kamarády a dokonce se naučil i pár slovenských slovíček. Jídlo mi někdy chutnalo a někdy ne, ale kdyžto shrnu, měli jsme se tam fajn.

Senožaty 199, 394 56 Senožaty
IČO: 70844330,
č. účtu: 27-2641110217/0100
© 2024 Dětský domov Senožaty. Všechna práva vyhrazena